Nieuwjaar

Aan de voorbereiding kon het niet liggen. Onze medewerksters (vooral dames) hadden er veel energie in gestopt. De Nieuwjaarsreceptie was tiptop voorbereid. We hadden met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en Isa zwart topartiesten. De jury’s voor de Emmenaar van het Jaar en de Culturele Prijs hadden hun keuze gemaakt. En een veel mooier theater dan het Atlas kan je je niet wensen.

Als we als college tegen zevenen de eerste gasten verwelkomen, merken we al snel dat het wel eens heel druk kan worden. Dat blijkt. Tegen kwart voor 8 is de grote zaal vol. In de Foyer hebben we schermen geplaatst voor de overige bezoekers. Zo hebben we al gauw een kleine 1000 gasten. Het is nog nooit zo druk geweest.

Het programma loopt als een trein: mooie muziek, blije winnaars en een muzikale ode aan de overleden wethouder Bouke Durk Wilms. Daar ga ik in mijn Nieuwjaarstoespraak natuurlijk ook nog op in. Net als op de bedreiging van wethouder Arends en het recente drama in Emmerhout. Maar met het thema 'voor elkaar' eindig ik toch optimistisch. In Emmen zijn we er 'voor elkaar' en hebben we het 'voor elkaar'.

Ook vanaf deze plaats alle goeds voor 2018.