Life Goals Emmen

Life Goals Emmen is een samenwerkingsverband tussen FC Emmen Naoberschap, Leger des Heils en de gemeente Emmen. Life Goals organiseert verschillende sportmomenten in Emmen waarbij we ons richten op kwetsbare inwoners van de gemeente Emmen, zoals dak- en thuislozen, mensen met een psychische kwetsbaarheid, mensen met een verslavingsproblematiek en langdurig werklozen. Op dit moment hebben we verschillende sportmomenten op maandag, woensdag en donderdag. Life Goals wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van het Oranje Fonds, Sportakkoord ‘Emmen beweegt’ en de gemeente Emmen.

Het sportaanbod wordt gerealiseerd door Maatschappelijke Sportcoaches die op verschillende plekken in Emmen deelnemers begeleiden bij wekelijkse sportmomenten. Er zijn ook een aantal buurtsportcoaches van de gemeente Emmen opgeleid tot Maatschappelijke Sportcoach. Wij nemen ook deel aan landelijke Life Goals evenementen. In Emmen kunnen we een evenement organiseren waar andere Life Goals gemeenten bij aansluiten.

Life Goals Festival 

Woensdag 1 juni heeft Life Goals Emmen een festival in en rondom het stadion De Oude Meerdijk georganiseerd voor kwetsbare inwoners uit Emmen en alle Life Goals gemeenten in Nederland. Er zijn verschillende deelnemers langs geweest van verschillende organisaties uit Emmen gericht op dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematiek, mensen die bekend zijn bij de reclassering of andere omstandigheden.

Er was een zes tegen zes voetbaltoernooi met diverse andere activiteiten. De deelnemers hebben ervaren hoe het is om op het kunstgras van de Oude Meerdijk te voetballen. De sfeer was uitstekend. Het team uit Utrecht ging er met de 1e prijs vandoor. Het was een dag om niet snel te vergeten. De deelnemers konden zich persoonlijke ontwikkelen en stappen maken in de maatschappij door middel van sport.

Life Goals Games

Donderdag 1 september heeft Stichting Life Goals Nederland de jaarlijkse Life Goals Games georganiseerd. Met 7 deelnemers van Life Goals Emmen zijn we naar het Olympisch Station geweest om mee te doen aan de sportdag. Deze dag bestond uit verschillende sporten, zoals voetbal, volleybal, wielrennen, basketbal en boksen. We hebben ook samen met deelnemers van Life Goals Amsterdam een Life Goals sessie gedaan. De deelnemers uit Emmen droegen speciale shirts om te laten zien waar ze vandaan komen. We willen FC Emmen Noaberschap bedanken dat we deze shirts konden gebruiken.

De dag stond in het teken van samen sporten en elkaar ontmoeten. Aan het eind kregen alle deelnemers een mooie Life Goals Games medaille.

Meer over Life Goals 

Bij Life Goals geldt: sporten is voor iedereen. En dan bedoelen we ook echt iedereen! Dus óók mensen met een sociale kwetsbaarheid, die moeite hebben om aangesloten te blijven bij onze maatschappij. Juist deze groep willen wij inspireren om weer in beweging te komen.

We werken samen met FC Emmen Naoberschap, de Beweegservice, Wender, Cosis, Leger des Heils en gemeente Emmen.

Meer informatie over het project of wil je iemand aanmelden voor één van de sportmomenten? Neem contact op met de projectleider Stefan Sanders via 06-15223790 of s.sanders@emmen.nl

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker