Landschap met water en bomen

Landelijke Noodfonds Energie

08 maart 2023
Algemeen nieuws

Heeft u een inkomen tot 200% van het sociaal minimum en een hoge energierekening? Dan kunt verlaging van uw energierekening aanvragen. Dat doet u bij het Landelijk Noodfonds Energie. Het aanvragen is niet gemakkelijk. Daarom kunt u hulp krijgen van Sedna, Geldloket Emmen of de Informatiepunten Digitale Overheid bij Facet. 

Verlaging energierekening

Het Landelijk Noodfonds Energie is een initiatief van de grote energieleveranciers dat wordt ondersteund door de landelijke overheid. En betaalt een deel van uw energierekening van oktober 2022 t/m maart 2023. Het maakt niet uit wie uw energieleverancier is. U ontvangt geen geld, maar een verlaging van uw energierekening. U komt hiervoor in aanmerking als het bruto-inkomen van uw huishouden per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaande) of € 4.180,- (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.

Aanvragen

U kunt zelf een verlaging van uw energierekening aanvragen bij het Landelijk Noodfonds Energie. Dat kan online via Noodfondsenergie.nl.  Medewerkers van Sedna, Geldloket Emmen en de Informatiepunten Digitale Overheid (bij Facet) kunnen u helpen bij uw aanvraag. Meer informatie over het aanvragen en hulp vindt u op de pagina Landelijk Noodfonds Energie.

Chat met een medewerker