Landschap met water en bomen

Koningsdag in Emmen; vanuit het hart

30 november 2023
Algemeen nieuws

Ruimte, energie en trots. Dat zijn de drie thema’s die volgend jaar tijdens Koningsdag centraal staan. Deze woorden zitten in het hart van Emmenaren en daarom is het logo een vlinder die uit drie harten is opgebouwd. Het past bij het gevoel dat Emmen volgend jaar op 27 april tijdens het bezoek van de Koning, zijn gezin en de leden van het Koninklijk huis over wil brengen: vanuit het hart.

Bijzondere band met vlinders

"Emmen heeft van oudsher een bijzondere band met vlinders. Daarnaast is de vlinder geliefd door iedereen. Een allemansvriend. Net zoals Koningsdag een dag voor én van iedereen is, ongeacht leeftijd of afkomst. Het logo is een vlinder opgebouwd uit drie harten met de borst vooruit en een trotse blik. Het representeert ons verleden, heden en de toekomst en vertegenwoordigt ruimte, energie en trots. De drie thema's die de Emmenaren in het hart hebben gesloten voor Koningsdag", zegt burgemeester Eric van Oosterhout.

Een dag van én voor alle Emmenaren

De voorbereidingen voor het bezoek van de Koninklijke familie zijn in volle gang. De afgelopen weken hebben enthousiaste Emmenaren, van inwoners tot het bedrijfsleven, maar liefst 500 ideeën ingestuurd voor de invulling van de dag. Ideeën vanuit het hart. De ideeën variëren van een kopje koffie drinken met de koning tot moderne technologie, (installatie)kunst, dans en muziek. Alle inzenders hebben deze week een persoonlijk bericht ontvangen van de burgemeester.

Doedelen

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen de komende tijd een bijdrage blijven leveren aan Koningsdag. Zij gaan namelijk helpen bij de aankleding van deze dag. Iedereen kan zogenaamde ‘doedels’ (eenvoudige tekeningetjes) maken en inleveren. Al deze doedels worden uiteindelijk samengevoegd en gebruikt op bijvoorbeeld vlaggen, banners en de loper waar de familie over loopt.

Stuur je doedel vanaf nu in!

Het is vanaf nu mogelijk om te doedelen op de website Koningsdag in Emmen. Het is je eigen keuze wat je tekent. Is het iets dat zichtbaar moet zijn voor de koning, is het gewoon iets dat je mooi vindt of is het iets dat volgens jou écht bij Emmen hoort? Het is allemaal goed, stuur het vooral in.

Chat met een medewerker