Kerstboom

Het was een prachtig plannetje van de gezamenlijke Rotary’s. Laten we meedoen aan ‘Joris Kerstboom’. Het plannetje is snel en makkelijk bedacht. Men neme een grote kerstboom en zet hem op een centraal punt in de stad. Verkoop de kerstballen voor een goed doel. En zet er wat muziek en eten bij.

De uitvoering was ingewikkelder. De enorme boom werd met veel vertoon uit het bos gehaald. De plaatsing op het plein voor de kerk in Emmen trok veel bekijks. In de aanloop naar de zaterdagavond werd er heel veel reclame gemaakt.
Op de avond ontvangen we eerst heel wat gasten op het gemeentehuis. We hebben vooral mensen uitgenodigd die zich verdienstelijk maken voor de samenleving: de wijkteams, verenigingen, vrijwilligers. Als we met zijn allen naar buiten gaan, merken we hoe fris het is. Bovendien zit het tegen regen aan. De JWF-kapel speelt prachtig. De bekende musicalster Linda Wagenmakers zingt de sterren van de hemel. En Harm –rtvdrenthe- Dijkstra vertelt een mooi kerstverhaal. Ik zie onze gasten genieten onder het licht van de metershoge kerstboom. Als een uurtje later de regen doorbreekt, worden snel poncho’s aangetrokken. Het mag de pret niet drukken.

De Rotary’s leverden een topprestatie. Met man en macht veel mensen een mooie avond bezorgen. En dan ook nog een mooie bijdrage leveren aan de vakantiekampen in Zuidoost-Drenthe. Klasse!