Waar kun je terecht?

JongerenAdviesRaad

De gemeente Emmen heeft sinds 2014 een JongerenAdviesRaad (JAR). De JAR geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de burgemeester en de wethouders over onderwerpen die over jongeren gaan. Vanaf 2020 kunnen ook ambtenaren bij de JAR terecht voor ideeën over hoe zij beter met jongeren kunnen samenwerken. Of om te vragen wat jongeren vinden van een bepaald onderwerp. Jongeren van de JAR dachten de afgelopen jaren al mee over de bezuinigingen van de gemeente, de Nix 18-campagne en digitale democratie. Wil je contact opnemen met de JAR? Om mee te doen? Of om een specifiek onderwerp aan te kaarten? Of gewoon om een keer mee te vergaderen? Neem dan contact met ze op. 

Jimmy’s

In Emmen-Centrum vind je Jimmy’s Emmen. Bij Jimmy’s zijn alle jongeren welkom. Je mag er komen om te chillen, maar ook wanneer je vragen en/of ideeën hebt. Of wanneer je hulp nodig hebt omdat je misschien net je huis uitgezet bent en niet weet wat je nu moet doen. Bij Jimmy’s is er altijd wel iemand die naar je verhaal wil luisteren of je verder kan helpen als je er zelf niet uit komt. Nieuwsgierig naar Jimmy’s? Of heb je een vraag of een idee? Mail of nog beter: Kom gewoon langs!! Jimmy’s zit aan de Baander 5 in Emmen-centrum. 

Kinderraad Zwartemeer en Angelslo

Wij denken dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met je stem te laten horen. Daarom werkt de gemeente Emmen samen met verschillende kinderraden. De kinderen komen regelmatig bij elkaar om te bedenken hoe het in hun wijk/dorp beter kan. Wat vinden kinderen belangrijk en welke wensen hebben ze? En hoe kunnen we dan ook samen met de kinderen aan de slag gaan met die wensen? Ook zijn we samen met de scholen begonnen met het opzetten van Kinderraden in Zwartemeer en Angelslo. In Angelslo gaan we van start in het schooljaar 2020-2021. Heb je een vraag voor de kinderraad in Zwartemeer of Angelslo? Of heb je zelf een idee waar je mee aan de slag wil en is er bij jou in de buurt (nog) geen kinderraad? Neem dan contact op met Jimmy's.

Kinderraad Brede School Emmer-Compascuum

In 2019 is de kinderraad van de Brede School in Emmer-Compascuum gestart. Kinderen denken mee over de buitenschoolse activiteiten en hoe het budget besteed wordt. Zo zorgen ze er zelf voor dat er genoeg leuks te beleven en te leren is bij hen in de buurt. Dit werkt zo goed dat de gemeente Emmen graag wil dat ook andere Brede Scholen een Kinderraad gaan oprichten. Heb jij een vraag of onderwerp voor de kinderraad van Emmer-Compascuum, neem dan contact op met Sedna.

Jongerenwerk de Monden

De dorpen Weerdinge, Nieuw-Weerdinge, Roswinkel en Emmer-Compascuum hebben dezelfde jongerenwerker, Kim de Vries. Kim is altijd met jongeren in gesprek over wat zij belangrijk vinden en wat zij graag willen ondernemen aan activiteiten. Daarna gaat Kim dit dan ook samen met de kinderen en de jongeren doen. Superleuk dus! Woon je in 1 van deze dorpen en wil je mee denken en doen? Of iets anders bespreken? Neem dan contact op met Sedna

Jongerenwerk Klazienaveen

In Klazienaveen is Stefan Moorlag aan de slag als jongerenwerker. Stefan gaat samen met de jongeren kijken naar wat nodig is in Klazienaveen. Extra leuk voor jullie is dat Stefan nog maar net begonnen is. Dat maakt dat er nog heel veel behoefte is aan ideeën. Stefan is dan ook onwijs benieuwd welke jongeren uit Klazienaveen samen met hem gaan zorgen dat Klazienaveen (nog) leuker wordt voor kinderen en jongeren. Zin om mee te helpen of te denken? Neem contact op met jongerenwerker van de Sedna.

Buurtsportcoaches

In heel Emmen zijn buurtsportcoaches actief. Hun naam zegt het al; zij organiseren leuke sportieve activiteiten bij jou in de buurt. Zo kan je kennismaken met nieuwe sporten of zelf iets organiseren met hun hulp. De buurtsportcoaches houden regelmatig een enquête onder alle basisschoolkinderen (en soms jongeren) om er achter te komen wat voor activiteiten er georganiseerd moeten worden. Heb jij ideeën of een vraag voor één van de buurtsportcoaches maar weet je niet wie dit in jouw wijk of dorp zijn? Neem dan contact op met de gemeente Emmen

Jong Angelslo

Jong Angelslo zorgt voor meer kansen voor jongeren in de wijk. Het is een project waar allerlei professionals samenwerken met kinderen en jongeren om er zo voor te zorgen dat er meer kansen voor hen in de wijk komen. Afgelopen jaar zijn de kinderen van de basisscholen aan de slag gegaan met de vraag hoe het beter zou kunnen in de wijk. En hoe daar dan mee te beginnen. We bedenken samen hoe de wijk leuker en beter kan worden en stapje voor stapje proberen we het dan ook echt werkelijkheid te laten worden. Jij hebt vast zelf ook ideeën! Woon jij in Angelslo en wil je meehelpen of heb je ideeën voor de wijk? Neem dan contact op met de gemeente Emmen.

Jong Emmerhout

In Angelslo en Emmerhout, oftewel Emmen-Oost, werkt dezelfde jongerenwerker. Het doel is om in schooljaar 2020-2021 ook een ‘Jong Emmerhout’ op te zetten, zoals deze in Angelslo als ‘Jong Angelslo’ bestaat. Dat betekent dat de jongerenwerker vooral veel met kinderen en jongeren samen zal werken om te fixen dat het nog leuker en beter wordt voor jongeren in Emmerhout. Niet alleen plannen bedenken maar ook doen dus! Woon of ben jij veel in Emmerhout? En wil jij graag mee denken over de wijk? Neem dan contact op met de gemeente Emmen.
 

Wil jij graag mee denken over jouw leefomgeving of andere zaken die spelen voor kinderen en/of jongeren? Heb jij een initiatief of een idee in jouw wijk en dorp? Of voor de hele gemeente Emmen? Laat dan van je horen. Neem dan contact op met jong@emmen.nl.