Corona en evenementen, cultuur, uitgaan en sport

Vanaf 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 is Nederland in lockdown. De coronaregels van het kabinet hebben gevolgen voor veel activiteiten. Zingen, dansen, toneelspelen en muziek maken is nu anders. En er zijn aanpassingen bij locaties zoals in de horeca, in het museum, buurthuizen en op de sportschool. Meer informatie leest u op de website van de Rijksoverheid.  

Regels gemeente Emmen

Voor de gemeente Emmen gelden voor onderstaande onderwerpen de volgende regels. 

Carnaval en paasvuren 

Net als vorig jaar gaan carnaval en de paasvuren dit jaar niet door. Bij het opbouwen en het branden van de paasvuren komen groepen mensen samen. Dat is niet toegestaan en de verwachting is dat dit ook tijdens Pasen nog steeds niet mogelijk is. Dat geldt ook voor carnaval. Een aantal verenigingen viert carnaval dit jaar digitaal. 

Weekmarkten

De warenmarkten mogen doorgaan omdat zij een goede aanvulling zijn op de supermarkten en markten een rol hebben in de voedselvoorziening. Koopt u iets te eten of te drinken? Neem het dan mee naar huis om thuis op te eten. Het is niet toegestaan om op de markt te eten. 

Geen grote evenementen tot juni 

Omdat er nog veel besmettingen zijn en het vaccineren nog wel even duurt, zullen er geen evenementen met veel publiek mogelijk zijn voor 1 juni. Organisatoren van evenementen roepen we op om contact met ons op te nemen als ze een datum na 1 juni in gedachten hebben. Ook al weten we nog niet wat er later dit jaar wel mogelijk is. Samen kunnen we dan met de voorbereidingen aan de slag en kijken of de datum geschikt is. We proberen in Drenthe te voorkomen dat er meerdere van hetzelfde soort evenementen op hetzelfde moment plaatsvinden. We moeten bij grote evenementen ook rekening houden met de inzetbaarheid van politie.