Financiële schulden: het kan iedereen overkomen

Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand. Het kan het begin van financiële problemen van iedereen zijn. Iedereen - jong, oud, rijk, arm - kan in de financiële problemen komen. Dat overkwam ook Tanja, Sonja, Aaldert, Tineke en Alie, inwoners van de gemeente Emmen. Het praten over hun schuldprobleem bleek de eerste stap op weg naar een oplossing. Hierdoor kwamen ze in contact met de juiste instanties en waren ze in staat om - soms na een langdurig gevecht - weer op eigen benen staan. Lees hieronder hun verhalen. 

Daarnaast leest u een interview met Gerda. Zij heeft een praktijk voor psychosociale hulpverlening en ziet een verband met de geschiedenis van het gebied.

 

Verhalen van inwoners

Wilt u hulp?

Heeft u geldproblemen? U bent niet de enige. Besef dat 1 op de 5 Nederlanders flinke geldzorgen heeft. Besef ook: er zijn altijd mensen die u willen en kunnen helpen. 

Met wie kan ik praten?

Kijk in uw directe omgeving. Is er iemand met wie u over uw geldproblemen kunt praten? Wie kunt u vertrouwen? Vaak is er een vriend, een buur, een collega of familielid, die een luisterend oor kan bieden. Of zoek een vrijwilliger die u helpt met geldzaken, bijvoorbeeld via Leger des Heils, Sedna, Stichting Knip of Humanitas. Zo zet u de eerste stap naar een oplossing. Hoe eerder u aan de bel trekt, des te beter het is.

Neem contact met ons op

Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op: