Week van het Geld

De Week van het geld is van 22 tot en met 26 maart! Het thema van dit jaar is: Goed omgaan met geld is goud waard!’. Door de coronamaatregelen zijn de activiteiten dit jaar vooral online.

Wat is de week van het geld

Als kinderen al jong leren omgaan met geld, hebben ze als volwassenen minder kans op geldproblemen. Om scholen en ouders te helpen het financiële onderwijs van kinderen, organiseert Wijzer in geldzaken ieder jaar de landelijke “Week van het Geld’. In deze week geven medewerkers van verschillende organisaties gastlessen en workshops en zijn er andere activiteiten en/of kunnen scholen met gratis lespakketten aan de slag.

Emmens aanbod

Als gemeente Emmen vinden wij financieel onderwijs erg belangrijk. Hiermee voorkom je financiële problemen op latere leeftijd. Onze ambitie is om alle leerlingen uit de gemeente in gesprek te laten gaan over geld. Wethouder Raymond Wanders: ”Wij gunnen elke jongere een financieel gezonde toekomst. Daarom is het belangrijk dat in het kader van financiële educatie het gesprek over geld, inkomen en soms financiële problemen met en door jongeren wordt gevoerd. Niet alleen in deze week, maar het hele jaar door.” Stichting Knip verzorgt normaal gesproken dan ook het hele jaar geldlessen op basisscholen, voortgezet onderwijs, MBO en HBO. “Door corona was dat dit jaar niet mogelijk. In het najaar starten we met verschillende activiteiten, waaronder geldlessen op verschillende basisscholen. Ik hoop dat het tegen die tijd weer fysiek mogelijk is en neem dan ook zeker deel aan enkele geldlessen”. 

Meer informatie over Stichting Knip en de geldlessen leest u op de website van Stichting Knip.

Aanbod basisschool tijdens Week van het Geld 2021

  • Dagelijks geldjournaal
  • Persconferentie met de minister van Financiën 
  • Dagobert Duck boekje, lespakketten voor alle klassen en muurposter Week van het Geld. Meer informatie en aanvragen via de website Onderwijsinformatie. 
  • Geldlessen van Stichting Knip

Aanbod voortgezet onderwijs Week van het Geld 2021

  • Live geldgesprek via Instagram Live. Elke dag een ander thema.
  • Lespakket
  • Webinars voor ouders

Hulp en contact Week van het Geld

Heeft u vragen over ons aanbod of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op:

Telefoon: 14 0591
E-mail: weekvanhetgeld@emmen.nl

Samenwerking

De deelnemende partners zijn: Sedna, Stichting Knip, Veen en Veste Bewind, Rabobank en Confidio Bewindvoering.

 

Week van het geld