Heeft u recht op extra geld?

Als u een laag inkomen heeft, blijft er vaak weinig geld over voor leuke dingen zoals een schoolreisje, lidmaatschap van een (sport)club of theater bezoek. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Daarom geven we extra hulp aan mensen met een laag inkomen. Dit doen wij via de stimuleringsregeling en de participatieregeling. Als uw inkomen op het sociaal minimum of iets daarboven ligt, noemen we dat een laag inkomen. Het sociaal minimum is het bedrag dat u minimaal nodig heeft om van te leven.

Voor de meeste regels moet u zich wel houden aan bepaalde afspraken. Heeft u een bijstandsuitkering of heeft u maximaal 110% van de bijstandsnorm? Dan kunt u misschien gebruik maken van extra financiële hulp. Voor sommige regels geldt een inkomen van maximaal 120%. 

Bereken uw recht

Weet u niet zeker of u gebruik kunt maken van financiële vergoedingen? Bereken het zelf online en vraag het direct aan. Let op: u heeft hiervoor uw DigiD nodig. Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen.