Herdenkingsbijeenkomst voor overleden wethouder Bouke Durk Wilms

Herdenkingsbijeenkomst

Op vrijdag 28 april om 15.00 uur vindt de herdenkingsbijeenkomst voor de overleden wethouder Bouke Durk Wilms plaats in het Atlas Theater. De gemeente Emmen organiseert dit moment samen met de familie van Bouke Durk Wilms. Tijdens deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij zijn leven en zijn werk. Het is toegankelijk voor iedereen.

Na afloop van deze bijeenkomst is er gelegenheid voor een informeel samenzijn. Naar verwachting eindigt de bijeenkomst tegen 17.00 uur.

Bouke Durk Wilms overleed in de nacht van 18 op 19 april 2017  in zijn geliefde woonplaats Schoonebeek. Hij wordt vandaag, maandag 24 april, in besloten familiekring begraven

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ruimere openingstijden 't Aole Gemientehoes vanwege condoleanceregister

Om mensen de gelegenheid te geven om hun gevoelens te uiten, steun aan de familie te betuigen of mooie herinneringen mee te geven liggen er vanaf donderdagmiddag 20 april tot en met woensdag 26 april condoleanceregisters  in de publiekshal van het gemeentehuis in Emmen en in ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek. Wij hebben hiervoor de openingstijden van 't Aole Gemientehoes verruimd. Hieronder vindt u de openingstijden t/m woensdag 26 april.

Donderdag 20 april 9.00 tot 22.00 uur
Vrijdag 21 april 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 22 april gesloten
Zondag 23 april gesloten
Maandag 24 april 11.00 tot 22.00 uur
Dinsdag 25 april 19.00 tot 22.00 uur
Woensdag 26 april 9.00 tot 16.00 uur

Wethouder Bouke Durk Wilms (54) overleden

In de nacht van 18 op 19 april 2017 is wethouder Bouke Durk Wilms in zijn geliefde woonplaats Schoonebeek overleden. Op 13 maart werd bekend dat hij ongeneeslijk ziek was. Hoewel zijn gezondheid in de afgelopen weken snel achteruit ging, komt het bericht van zijn overlijden bij het bestuur en de medewerkers van de gemeente Emmen hard aan. Bouke Durk Wilms is maar 54 jaar geworden.

Na de bekendmaking van zijn ziekte, was Bouke Durk Wilms van plan zijn werk nog zoveel mogelijk voort te zetten. “Helaas heeft dat niet zo mogen zijn”, laat burgemeester Eric van Oosterhout aangeslagen weten. “Onze gedachten zijn nu vooral bij zijn vrouw Inge, hun kinderen en verdere familie. Wij wensen hen heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit enorme verlies.”

Vanaf april 2002 was Bouke Durk Wilms ruim tien jaar actief als CDA-raadslid in de gemeente Emmen, waarvan vier jaar als fractievoorzitter. Aansluitend aan deze periode was hij vanaf september 2012 werkzaam als wethouder.

“We hebben Bouke Durk Wilms leren kennen als een integere bestuurder, die wethouder is geworden om iets te betekenen voor de samenleving”, aldus Eric van Oosterhout. “Hij wilde dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen met de samenleving. Hij was zeer betrokken bij de onderwerpen, die hij in zijn portefeuille had. Zo zette hij zich met hart en ziel in voor kinderen met onderwijsachterstanden, jongeren met problemen en het bestrijden van  laaggeletterdheid. Maar ook op het gebied van verkeer en vervoer heeft hij veel voor de gemeente Emmen betekend. Bouke Durk ging graag met ondernemende en creatieve mensen om. “Cultuur verrijkt het leven”, riep hij vaak. Vanuit die gedachte had hij een belangrijk aandeel in de culturele ontwikkeling van Emmen in de afgelopen jaren. Hij was trots op de nieuwbouw van het Atlas Theater. Daarnaast was Bouke Durk een echt natuurmens, met zijn wortels in de landbouw. Hij was trots op het gebied waar hij vandaan kwam en droeg dat graag uit in zijn recreatie- en toerismeportefeuille. Bouke Durk was een prettige bestuurder met hart voor de samenleving. We gaan hem enorm missen.”