Landschap met water en bomen

Grote brand in bedrijfspand Klazienaveen

09 september 2023
Algemeen nieuws

Vanochtend is er een grote brand uitgebroken bij een bedrijfspand aan de Energiestraat in Klazienaveen. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Omwonenden zijn via een NL-alert bericht gewaarschuwd. Toen de brand uitbrak, waren mensen aanwezig in het pand. Er is niemand gewond geraakt. De brand is inmiddels geblust. Naastgelegen panden zijn gespaard gebleven. Er is wel sprake van rook- en/of waterschade. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Brandresten in de omgeving

Bij de brand zijn brandresten in de omgeving terecht gekomen. Dit wordt vandaag opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Inwoners die brandresten op hun erf of in hun tuin vinden, kunnen deze resten opvegen en bij het restafval gooien. Het is wel verstandig om dan handschoenen te dragen. 

Geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen gemeten

Bij de brand was veel rook. Er zijn daarom metingen gedaan in de omgeving. Er is geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen gemeten. De NL-Alert is niet meer actief. Inwoners in de omgeving kunnen ramen en deuren openen en ventilatie inschakelen. 

Schade

Inwoners in de directe omgeving die denken schade te hebben door de brand, kunnen ze zich melden bij hun eigen verzekeraar of tussenpersoon.

NL-Alert

Sommige inwoners hebben geen NL-Alert ontvangen, terwijl bijvoorbeeld hun buren deze wel hebben ontvangen. Bekijk in deze video hoe dat kan. 
 

Chat met een medewerker