Landschap met water en bomen

Gemeente Emmen is zes Jonge Helden rijker

16 november 2023
Algemeen nieuws

Woensdag 15 november was de feestelijke uitreiking van de Emmense jeugdlintjes in het stadion van FC Emmen. Burgemeester Eric van Oosterhout heeft aan maar liefst 6 jonge helden een lintje uitgereikt. Deze jaarlijkse waardering is voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen en zo een positieve bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij. De lintjes zijn voor de 13e keer uitgereikt.

Internationale Dag voor de Rechten van het Kind

Ieder jaar op 20 november is het de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. De gemeente Emmen reikt rond deze datum de Jeugdlintjes uit. Burgemeester Eric van Oosterhout: “We nemen kinderen en jongeren heel serieus in de gemeente Emmen. We zien dat ook jonge mensen zich op een uitzonderlijke manier inzetten voor anderen en dat willen we graag belonen. Zij verdienen een lintje.”

De zes Jonge Helden 

We stellen de jonge helden graag voor. 

Rick Vos (10 jaar) uit Zwartemeer

Rick helpt al jaren bij een logeerhuis voor kinderen met gedragsproblemen en/of autisme. Rick oefent met de motoriek en helpt ze bijvoorbeeld met het leren van nieuwe woordjes. Rick laat iedereen in zijn waarde. Ongeacht beperking, gedrag of uiterlijk. Hij zet zich in om andere kinderen te helpen en zich te laten ontwikkelen.

Myke Nijhuis (12 jaar) uit Emmen

Myke heeft veel gedaan om haar zusje te steunen tijdens een moeilijke periode van ziekte. Myke haar zusje Jasmijn werd in januari 2022 getroffen door botkanker. Sindsdien heeft Myke zichzelf vaak op de tweede plaats gezet. Ze heeft niet alleen geholpen bij de dagelijkse taken in huis, maar heeft ook geprobeerd om zich in te leven in wat haar zusje doormaakte. Op haar eigen manier heeft ze er alles aan gedaan om het leven van haar zusje makkelijker te maken.

Eliza Boontje (10 jaar) uit Emmen

Eliza was er altijd voor haar vriendin Jasmijn, die in januari 2022 te horen kreeg dat ze botkanker had. Ze hielp Jasmijn door bijvoorbeeld haar rolstoel te duwen, haar jas te geven of schoolspullen voor haar mee te nemen. In een moeilijke tijd gaf Eliza Jasmijn veel steun en zelfvertrouwen. Ze bleef Jasmijn ook opzoeken om samen te spelen, zelfs als dat op een aangepaste manier moest.

Pim Lubbers (10 jaar) uit Klazienaveen

Pim was samen met zijn moeder en zusjes in september 2023 als eerste ter plekke bij een ernstig ongeval in Klazienaveen, waarbij een vrouw gereanimeerd moest worden. Dat heeft de moeder van Pim gedaan, terwijl Pim zijn zusjes van 4,5 jaar rustig heeft gehouden met zijn kalme houding. Op  deze bloedhete dag is Pim met zijn zusjes in de auto gebleven. Zo kon hun moeder eerste hulp verlenen.

Dyon Moes (18 jaar) uit Emmen

Dyon helpt iedere week bij een sportuurtje voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doet hij al jaren vrijwillig, met veel plezier en verantwoordelijkheidsgevoel. Hij doet daar zelfs nog een schepje bovenop door één van de sporters bij de woonvoorziening op te halen en terug te brengen.

Emilio Weerman (9 jaar) uit Emmen

Emilio is ontzettend maatschappelijk betrokken door zijn opruimacties. Hij gaat vaak alleen of samen met vriendjes op pad om vuilnis in de wijk op te ruimen. Het begon allemaal bij de BSO, waar hij vóór het spelen het afval op het speelplein opruimde. Toen Emilio zijn eigen grijper kreeg ging het opruimen verder in de wijk. Het is fantastisch dat Emilio zich zo verantwoordelijk voelt voor een schone wijk en dus ook echt actie onderneemt.

Chat met een medewerker