Landschap met water en bomen

Fietsstraten Kerkhoflaan en Zuiderstraat officieel geopend

15 november 2023
Algemeen nieuws

Woensdag 15 november 2023 zijn de fietsstraten Kerkhoflaan en Zuiderstraat officieel geopend door wethouder Jan Bos. Als laatste stap om de straten mooi te maken hebben leerlingen van OBS ’t Eenspan 20 bomen geplant.

Meer ruimte voor fietsers

De Kerkhoflaan en de Zuiderstraat zijn veranderd tot fietsstraten. De inrichting is veranderd om de fietser meer ruimte te geven. Op de fietsstraat mogen nog wel auto’s rijden, maar deze zijn te gast. Zo kunnen bezoekers makkelijker en veiliger Emmen-centrum bereiken.

Herinrichting gebied

In het gebied van de Kerkhoflaan, Beatrixstraat, Julianastraat en Zuiderstraat moest het riool vervangen worden. Het gemengd riool is vervangen door een gescheiden riool. Hiermee wordt het regenwater apart afgevoerd en is er minder wateroverlast bij heftige regenbuien. Als de straat eruit moet, kijkt de gemeente ook altijd of de inrichting van het gebied beter kan. Het gebied is vergroend en heeft dus fietsstraten.

Licht aan en gaan

Ook op een fietsstraat is veilig fietsen belangrijk. Vooral in deze tijd, de dagen worden korter en mensen fietsen vaker in het donker. Leerlingen van OBS ’t Eenspan sprayden daarom de campagne tekst ‘Zet je licht aan’ op de nieuwe fietsstraat.

Chat met een medewerker