surcharges iconEnergietoeslag

De Rijksoverheid geeft huishoudens met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm een tegemoetkoming voor de hoge energiekosten. Voor de betaling van de energietoeslag 2023 is een verandering van de wet nodig. Begin juli heeft  minister Carola Schouten haar voorstel ingediend. De Tweede Kamer moet er nu een besluit over nemen. Zodra de wet ingaat en we het bedrag van de energietoeslag 2023 weten, informeren we onze inwoners.

Wat betekent dit voor u?

  • Ontvangt u de energietoeslag 2023 automatisch? Dan heeft u vóór 1 maart 2023 een voorschot van 500 euro gekregen. Zodra de totale hoogte van de energietoeslag bekend is, ontvangt u het overgebleven deel automatisch op uw rekening. U hoeft hier niets voor te doen.
  • Heeft u de energietoeslag 2023 vóór 1 mei aangevraagd en is het toegekend? Dan heeft u vóór 1 juli 2023 het voorschot van 500 euro ontvangen. Zodra de totale hoogte van de energietoeslag bekend is, ontvangt u het overgebleven deel automatisch op uw rekening. U hoeft hier niets voor te doen.
  • Heeft u in één van de maanden januari, februari of maart 2023 een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm? En heeft u nog geen energietoeslag 2023 aangevraagd? Zodra de verandering van de wet bekend is, kunt u de energietoeslag aanvragen via deze pagina.

Op dit moment is het niet mogelijk energietoeslag aan te vragen.

Chat met een medewerker