Landschap met water en bomen

Emmen gaat voor grote groei woningen

15 september 2022
Algemeen nieuws

Dat is het voornemen van het college van burgemeester en wethouders. Alle plannen voor wonen in gemeente Emmen zijn beschreven in de nieuwe Woonvisie ‘BuitengeWoon Thuis in Emmen’. Deze woonvisie is de start voor een grote groei in de kwaliteit en het aantal woningen in onze gemeente. Er is een grote vraag naar verschillende, goede en betaalbare woningen. Daarom is Gemeente Emmen van plan om meer te groeien. Het doel is om tot aan 2030 in totaal 4000 woningen bij te bouwen, waarbij er in alle dorpen en wijken nieuwbouwmogelijkheden komen. 

De woningmarkt is de afgelopen jaren enorm veranderd. De vraag naar woningen is groot geworden. De verwachting is dat huishoudens groter worden en er gebeurt veel in het onderwijs, in het aanbod aan werk en in verhuizingen naar de gemeente Emmen. Deze nieuwe woonvisie geeft 

Verduurzaming

Emmen zet niet alleen in op nieuwbouw en het bouwen van nieuwe woningen. Het is ook de bedoeling dat er meer verschillende woningen beschikbaar komen. Gemeente Emmen wil dat onze huidige maar ook nieuwe inwoners een plek kunnen vinden waar ze niet alleen graag wonen, maar waar ze zich ook thuis voelen in de omgeving waar ze wonen. Met de plannen in deze woonvisie hopen we mensen langer in hun eigen omgeving te kunnen laten wonen. 

Nieuwe woonvormen

Voor steeds meer mensen is wonen meer dan een huis. Inwoners zijn steeds flexibeler qua werk, relaties en reizen. Daardoor is er steeds meer vraag naar nieuwe woonvormen zoals flexwonen, co-living, Tiny houses of gedeelde voorzieningen. Gemeente Emmen geeft ruimte aan deze nieuwe woonvormen. 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen