Landschap met water en bomen

Eerste kindergemeenteraad geïnstalleerd

05 september 2023
Algemeen nieuws

Maandag 4 september is de eerste kindergemeenteraad van Emmen geïnstalleerd. Twintig kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de hele gemeente vormen samen deze kindergemeenteraad. Zij zijn het aanspreekpunt voor kinderen die ideeën hebben voor de gemeente.

Twintig kinderraadsleden

Emmen heeft al verschillende kinderraden in dorpen en wijken. De kindergemeenteraad van Emmen houdt zich juist bezig met onderwerpen die voor alle kinderen in de gemeente van belang zijn. De twintig kinderraadsleden zijn: Dylan Rixtum, Eray Unutan, Jazlynn van Oorsouw, Johakeem Nlandu, Kirsten Alting, Lara Knegtering, Liam Veenstra, Lola Prins, Luke Keuter, Manuel Gozefoort, Naomi Louwes, Nathalie Muis, Noor Merza, Peter Kuhl, Ryelle Karsten, Sil Eising, Fay Muurling, Valentijn Gesink, Wart Salman en Xavi Leal.

Kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester

De kinderraadsleden hebben zelf een nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester uit hun midden gekozen. Voor het komende schooljaar is Kirsten Alting uit Emmer-Compascuum kinderburgemeester; zij volgt Jayvion Hasewinkel op. Noor Merza uit Emmerhout is de loco-kinderburgemeester. Ieder schooljaar wordt een nieuwe kinderraad benoemd en een nieuwe (loco)kinderburgemeester verkozen.

Voorbereiding

De kindergemeenteraad komt in het komende schooljaar twaalf keer samen onder begeleiding van Facet. Een aantal Emmer raadsleden zijn buddy voor de kinderraad. Voor de installatie zijn de leerlingen twee keer bij elkaar geweest ter voorbereiding op hun nieuwe taak: ze hebben kennis gemaakt met elkaar en er is een bijeenkomst geweest in de raadzaal met enkele raadsleden.

Chat met een medewerker