Landschap met water en bomen

Drie lintjes bij ijsvereniging Hou Vol

20 november 2023
Algemeen nieuws

Drie (oud-)bestuursleden van ijsvereniging Hou Vol uit Barger Oosterveld kregen vrijdagavond 17 november 2023 een koninklijke onderscheiding. De heren Herman Suelmann (78) uit Emmen, Johan Siekman (77) uit Emmen en Herman Ottens (79) uit Klazienaveen zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Eric van Oosterhout reikte de koninklijke onderscheidingen uit. Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van de ijsvereniging in zaal Melody in Barger-Oosterveld.

Meer dan 40 jaar bestuursleden

Twee bestuursleden, de heren Suelmann en Ottens, namen vorig jaar na meer dan 40 jaar afscheid. De heer Siekman blijft bestuurslid. Zij hebben veel gedaan voor de ijsvereniging, zoals het  onderhoud van de machines, het rondbrengen van de toegangskaarten en het organiseren van activiteiten en wedstrijden. Ook zorgden ze dat de contributie laag bleef.

Meer vrijwilligerswerk

De heer Suelmann krijgt de onderscheiding ook omdat hij sinds 1963 vrijwilliger is muziekvereniging Volharding. En de heer Siekman is naast zijn inzet voor de ijsvereniging ook al 35 jaar betrokken bij de Fiets Tour Club Emmen. Daar organiseert hij toertochten voor slechtzienden op een duofiets of tandem.

Chat met een medewerker