Het Oude Centrum

Het Oude Centrum van Emmen is een bijzonder gebied in het centrum van Emmen. Een karakteristiek gebied, met veel groen en waar nog de authentieke panden van Emmen-centrum staan. Dit moeten we koesteren! Maar het is ook tijd voor vernieuwing, want het riool in dit gebied is aan vervanging toe. En dat biedt kansen! Want als de stenen eruit moeten voor de riolering, kunnen we ook meteen werk maken van de lang gekoesterde wens om dat deel van het centrum aan te pakken.

Nieuw ontwerp

We hebben gewerkt aan een ontwerp voor de Noorderstraat, Derksstraat en de Hoofdstraat-noord (tussen Markt en Stationsstraat). We gaan voor meer groen, meer sfeer, meer verblijfswaarde en meer intimiteit, zodat Het Oude Centrum nog meer een authentiek, sfeervol, groen en knus centrum wordt.
 

Werkzaamheden

We gaan de riolering vervangen. Nutsbedrijven gaan ook andere kabels en leidingen vernieuwen. 

Even voorstellen: Avitec

Avitec is met 30 jaar ervaring dé partner in civieltechnische en infrastructurele werken. Van ontwerp tot onderhoud heeft Avitec alle disciplines in eigen huis.

Infopunt (nu gesloten) en informatiezuilen

Aan de Derksstraat 15 in Emmen is een informatiepunt. Deze is vanaf 15 augustus geopend voor bezoek.

Op de hoogte blijven?

In het gebied zijn een groot aantal bewoners, winkels en andere bedrijven. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte blijft.

Mede mogelijk gemaakt door

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.   Logo Provincie Drenthe