Klimaat

Bent u klaar voor klimaatverandering in Emmen?

We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer, zoals hittegolven en hevige neerslag. Dit heeft effect op hoe wij wonen en leven. Samen met de gemeenten Hardenberg, Ommen, Coevorden en Borger-Odoorn hebben wij deze effecten op ons klimaat in kaart gebracht. Ook de waterschappen Vechtstromen en Hunze en Aa’s en de provincies Drenthe en Overijssel hebben hieraan meegewerkt.

Laat u niet verrassen

We willen ons niet laten verrassen door extreme weersomstandigheden. Hiervoor kijken we naar de risico’s en denken na over wat we samen met u kunnen doen. We praten hierover met alle betrokkenen. Zo zijn we beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Door ons slim aan te passen maken we onze regio klaar voor de gevolgen van klimaatverandering. Dit noemen we ‘klimaatbestendig’. Het is goed te weten dat gemeenten, waterschappen en provincies al allerlei maatregelen nemen om overlast te voorkomen. Wij kunnen dit echter niet alleen oplossen.

Alleen met uw hulp maken we het verschil!

Bij gebiedsontwikkeling en projecten in de openbare ruimte houden wij rekening met de effecten van klimaatverandering. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Als inwoner van gemeente Emmen kunt u zelf ook een belangrijke bijdrage leveren. Op de website www.laatunietverrassen.nl kunt u hierover meepraten. Ook vindt u op deze site meer verhalen en tips.

Via de nieuwsberichten op onze social media kanalen, houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen in Emmen.

Praat mee over klimaatverandering op Laat u niet verrassen.nl