Klimaat

Bent u klaar voor klimaatverandering in Emmen?

We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer, zoals hittegolven en hevige neerslag. Dit heeft effect op hoe wij wonen en leven. Samen met de gemeenten Hardenberg, Ommen, Coevorden en Borger-Odoorn hebben wij deze effecten op ons klimaat in kaart gebracht. Ook de waterschappen Vechtstromen en Hunze en Aa’s en de provincies Drenthe en Overijssel hebben hieraan meegewerkt.

Laat u niet verrassen

We willen ons niet laten verrassen door extreme weersomstandigheden. Hiervoor kijken we naar de risico’s en denken na over wat we samen met u kunnen doen. We praten hierover met alle betrokkenen. Zo zijn we beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Door ons slim aan te passen maken we onze regio klaar voor de gevolgen van klimaatverandering. Dit noemen we ‘klimaatbestendig’. Het is goed te weten dat gemeenten, waterschappen en provincies al allerlei maatregelen nemen om overlast te voorkomen. Wij kunnen dit echter niet alleen oplossen.

Alleen met uw hulp maken we het verschil!

U kunt zelf, als inwoner van gemeente Emmen, een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van overlast door klimaatverandering. Binnenkort vindt u op deze pagina meer informatie en tips hiervoor.

Actueel

De afgelopen tijd wisselden droge en natte perioden elkaar af. Toch hebben we nog steeds te maken met droogte. Veiligheidsregio Drenthe heeft op hun website een speciale pagina voor droogte gemaakt. Hier vindt u tips, adviezen en handige links voor bijvoobeeld minder watergebruik, het voorkomen van natuurbranden of de gevolgen voor uw gezondheid. Ook kunt u onderstaande poster tegenkomen op verschillende plaatsen in Drenthe.

Poster 'Droogte in de natuur' van Veiligheidsregio Drenthe