Landschap met water en bomen

Bouw 80 sociale huurwoningen in Emmermeer

12 mei 2022
Algemeen nieuws

Aan de Valtherlaan in Emmermeer komen deze woningen in een groene en landelijke omgeving. Domesta is eigenaar van een aantal percelen tussen de Valtherzandweg, Warmeerweg en de Valtherlaan. In dit gebied stonden eerder sociale huurwoningen van Lefier. Deze zijn lang geleden gesloopt. Domesta heeft de grond van Lefier gekocht en samen met de gemeente de mogelijkheden onderzocht voor de bouw van circa 80 sociale huurwoningen in dit gebied. Onder deze 80 huurwoningen valt ook de herplaatsing van de locatie voor vrouwenopvang van Wender. De partijen spreken nu samen de intentie uit om het plan verder uit te werken.

Kwaliteitsimpuls openbaar gebied

De plannen passen volgens wethouder Jisse Otter goed in het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente. “Wij vinden het belangrijk dat er voor iedere portemonnee een passende woning is. Daarom zetten we onder andere in op het bouwen van nieuwe woningen”. Bert Moormann, directeur van Domesta vult aan: “In dit mooie gebied kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van sociale huurwoningen in Emmen. Met de komst van de woningen krijgt het openbaar gebied een kwaliteitsimpuls. Ook willen we het groene karakter van de plek zoveel mogelijk in stand houden.”

In samenspraak met de buurt

Domesta wil het plan verder uitwerken in samenspraak met de buurt. Zij worden de komende periode regelmatig geïnformeerd door bijvoorbeeld bijeenkomsten. De verwachting is dat Domesta in 2025 kan beginnen met bouwen.

Adres Raadshuisplein 1, Emmen

Dinsdag 08.30 -16.30 uur