Landschap met water en bomen

Bouw 80 sociale huurwoningen in Emmermeer

12 mei 2022
Algemeen nieuws

Aan de Valtherlaan in Emmermeer komen deze woningen in een groene en landelijke omgeving. Domesta is eigenaar van een aantal percelen tussen de Valtherzandweg, Warmeerweg en de Valtherlaan. In dit gebied stonden eerder sociale huurwoningen van Lefier. Deze zijn lang geleden gesloopt. Domesta heeft de grond van Lefier gekocht en samen met de gemeente de mogelijkheden onderzocht voor de bouw van circa 80 sociale huurwoningen in dit gebied. Onder deze 80 huurwoningen valt ook de herplaatsing van de locatie voor vrouwenopvang van Wender. De partijen spreken nu samen de intentie uit om het plan verder uit te werken. 

Kwaliteitsimpuls openbaar gebied

De plannen passen volgens wethouder Jisse Otter goed in het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente. “Wij vinden het belangrijk dat er voor iedere portemonnee een passende woning is. Daarom zetten we onder andere in op het bouwen van nieuwe woningen”. Bert Moormann, directeur van Domesta vult aan: “In dit mooie gebied kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van sociale huurwoningen in Emmen. Met de komst van de woningen krijgt het openbaar gebied een kwaliteitsimpuls. Ook willen we het groene karakter van de plek zoveel mogelijk in stand houden.”

In samenspraak met de buurt 

Domesta wil het plan verder uitwerken in samenspraak met de buurt. Zij worden de komende periode regelmatig geïnformeerd door bijvoorbeeld bijeenkomsten. De verwachting is dat Domesta in 2025 kan beginnen met bouwen. 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadshuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 -16.30 uur
Woensdag 08.30 -16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 -16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen