Betaling extra energietoeslag vóór 1 oktober

De gemeente Emmen betaalt 500 euro extra energietoeslag aan inwoners die in de maand februari 2022 een inkomen hadden tot 120% van de bijstandsnorm. Dit bedrag is bedoeld om de hoge energiekosten (gedeeltelijk) te betalen.

Inwoners die energietoeslag al hebben ontvangen

Heeft u de energietoeslag van 800 euro ontvangen? Dan krijgt u het bedrag van 500 euro automatisch op uw rekening. Dit gebeurt voor 1 oktober 2022. U ontvangt hierover geen brief, maar ziet het in de omschrijving op uw bankafschrift.

Inwoners die onlangs de energietoeslag hebben aangevraagd

Heeft u de energietoeslag aangevraagd en bericht ontvangen dat u de toeslag krijgt? Dan ontvangt u vóór 1 oktober het bedrag van 1300 euro op uw rekening.

Heeft u de energietoeslag aangevraagd en nog geen bericht ontvangen? Als blijkt dat u recht hebt op de toeslag, ontvangt u het bedrag van 1300 euro ná 1 oktober op uw rekening.

Aanvragen kan nog steeds

Heeft u een laag inkomen en nog geen energietoeslag aangevraagd? Kijk dan op emmen.nl/energietoeslag of u in aanmerking komt voor de energietoeslag van 1300 euro. De termijn voor het aanvragen is verlengd tot 31 maart 2023.

Hulp nodig bij aanvragen?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag via de website? Dan kunt u terecht bij het Geldloket Emmen, het Informatiepunt Digitale Overheid bij Facet (bibliotheek) of Sedna. Kijk even op de websites wanneer u ze kunt bereiken. Ook is het mogelijk om via de balie van het gemeentehuis het aanvraagformulier op papier op te halen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Dinsdag 08.30 - 16.30 uur