Landschap met water en bomen

Bereikbaarheid Emmen-centrum tijdens EK Wielrennen

19 september 2023
Algemeen nieuws

Van dinsdag 19 t/m zondag 24 september is het Europees Kampioenschap Wielrennen 2023 in Drenthe. De trainingsdag en eerste twee wedstrijddagen zijn Emmen. Dit is dé kans om de grote namen, maar ook het talent van de toekomst, te zien rijden vlakbij huis!

Het programma 

Op dinsdag 19 september is het een trainingsdag voor de wielrenners. Op woensdag 20 september zijn alle individuele tijdritten, zowel voor de profs als voor de junioren. Donderdag 21 september is de Mixed Team Relay (ploegentijdrit).

Bereikbaarheid Emmen-centrum 

Het parcours loopt van Emmen-centrum, Noordbarge, Erm, Sleen, Diphoorn, Noord-Sleen en via de N381 terug naar Emmen-centrum. Een deel van het centrum van Emmen is deze dagen minder goed bereikbaar met de auto. Wij doen ons best om te zorgen voor zo weinig mogelijk overlast. De volgende wegen zijn afgesloten tijdens het evenement: 

  • N381 (Frieslandroute): van maandagochtend 18 september tot en met donderdag 21 september tussen 7.00 uur en 18.00 uur.
  • Ermerweg: van dinsdag 19 september tot en met donderdag 21 september tussen 7.00 en 18.00 uur.

  • Odoornerweg: dinsdag 19 september tot en met donderdag 21 september tussen 7.00 en 18.00 uur. Ter hoogte van Klijndijk is de weg afgesloten voor verkeer richting Emmen-centrum. De rijbaan voor verkeer dat uit Emmen komt, is wel geopend.

  • Een deel van de Hondsrugweg: de westelijke tunnelbuis wordt afgesloten tussen 7.00 en 18.00 uur. Het verkeer in beide richtingen gebruikt dan de oostelijke tunnelbuis.

  • Westenesscherstraat, vanaf de kruising bij het Wapen van Emmen: van dinsdag 19 september tot en met donderdag 21 september. Woont u in dit gebied? Dan kunt u aan- en afrijden via de Schietbaanweg. De omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven.

Parkeren

Alle parkeerplaatsen aan de centrumkant van de Hondrugweg zijn te bereiken. Het kan wel iets langer duren om bij de parkeerplaatsen te komen. U kunt niet parkeren op parkeerplaats Wildlands – Centrum Noord (Kinepolis) en de parkeerplaats naast het gemeentehuis (Vreding). Deze worden gebruikt voor de organisatie van het EK Wielrennen en de gasten. De parkeerplaats Wildlands - Centrum Zuid wordt deels gebruikt door de wielerploegen. U kunt hier 's ochtends wel parkeren, maar pas na 18.00 uur de parkeerplaats weer verlaten. De aanrijroute valt in het wielerparcours. 

Meer informatie

U bent van harte welkom om de wedstrijden te bekijken en het centrum te bezoeken. Er zijn ook veel leuke activiteiten op het Raadhuisplein. We hopen u te zien langs de route of in het centrum. Alle informatie vindt u de pagina van het EK Wielrennen 2023.

Chat met een medewerker