Wat is natuurbegraven in Emmen?

De dorpen en wijken van Emmen zijn omgeven door ruimte en verre uitzichten, door heide en bos, door de rechte lijnen van de veenontginning. Veel mensen voelen zich verbonden met dit landschap en zijn geschiedenis. Natuurbegraafplaats Emmen ligt pal naast het oude oerbos ´Oevermans bos´, op een uitloper van de Hondsrug, met zicht op de open velden. Hier is de geschiedenis bijna tastbaar.

Natuurbegraven in Emmen

Natuurbegraven in Emmen is begraven op een sobere manier, in een natuurlijke omgeving. Het graf krijgt een plek in het bos of op de bloemenweide. Er is geen gedenkteken, hooguit een houten schijf met zelfgekozen tekst. Op de natuurbegraafplaats wordt uitsluitend gebruik gemaakt van duurzame, afbreekbare materialen, zodat het graf uiteindelijk weer opgaat in de natuur. 

Omringd door natuur

De vele (inheemse) bomen, struiken, bloemen en planten op natuurbegraafplaats trekken allerlei vogels, insecten en andere dieren. De open weide biedt ruimte aan een kleurrijk geheel van veldbloemen. Slinger- en graspaadjes leiden wandelaars tussen de bomen door, over de open weide met veldbloemen, langs het water met uitzicht over de velden en het Oevermansbos. 

Uw plek

Bij een mooie boom, met zicht op het water en de velden, midden in de bloemenzee van de weide: u kiest zelf een plek uit. Een graf is altijd terug te vinden, de ingemeten coördinaten worden geregistreerd.