Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Attestatie de vita

Een attestatie de vita moet u aanvragen in de gemeente waar u woont en ingeschreven staat. Woont u in het buitenland en bent u tijdelijk in Emmen? Ook dan kunt u een attestatie de vita aanvragen.

Beschrijving

U kunt de aanvraag alleen zelf doen aan de balie. Hiervoor heeft u altijd een afspraak nodig. U krijgt de Attestatie de vita dan direct mee.

Verschil bewijs van in leven zijn en attestatie de vita

De attestatie de vita is bedoeld voor buitenlandse instanties. Een attestatie de vita toont aan dat u in leven bent op het moment dat het bewijs wordt afgegeven. Voor gebruik in Nederland heeft u een 'bewijs van in leven zijn' nodig. Welke variant u nodig heeft, kunt u eventueel navragen bij de instantie die het document van u verlangt. 

Attestatie de vita aanvragen

U kunt de aanvraag alleen zelf doen aan de balie op afspraak. Bij de aanvraag neemt u een geldig identiteitsbewijs mee en eventueel de brief van uw pensioenfonds (als uw pensioenfonds om een Attestatie de vita vraagt). U krijgt uw verklaring direct mee. De attestatie de vita wordt opgemaakt in het Frans en in het Nederlands. U kunt ook een bijlage ontvangen met een extra vertaling van het document in het Duits, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees en Turks. U geeft aan de balie aan of u er een extra vertaling bij wilt. 

Kosten

Attestatie de Vita, voor gebruik in het buitenland (Internationale Versie): € 14,30.

Wanneer u een brief van uw pensioenfonds heeft ontvangen waarop staat dat u de attestatie de vitae “kosteloos” kan afhalen, dan verzoeken wij u de brief van het pensioenfonds mee te nemen. Dan is het document gratis.

(tarieven 2022) 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadshuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl
 

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 -16.30 uur
Woensdag 08.30 -16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 -16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen