Zwerfafval: samen houden we onze buurt schoon

Een 100% zwerfafvalvrij Emmen. Dát is waar u zich als Supporters van Schoon voor inzet, wanneer u zich opgeeft om vrijwilliger en Supporter van Schoon te worden. Door regelmatig zwerfafval op te ruimen of opschoonacties in de buurt te organiseren kunt u anderen inspireren.

Extra genieten

Geniet u ook extra van Emmen als het er schoon is? Word vrijwilliger en kom in actie! Om u goed te kunnen faciliteren bij deze klus, is het belangrijk dat u de actie aanmeldt. Samen kunnen we zorgen voor een schone buurt, door individueel of samen de straat/buurt vrij te houden van zwerfafval. Wij kunnen u daarbij helpen met materialen, voorlichting en preventie op bijv. scholen of bijeenkomsten.

 

Wat is zwerfafval?

Zwerfafval is al het afval dat mensen achterlaten op plekken waar het niet hoort. Dit kan bijvoorbeeld op straat zijn, maar ook in de natuur. 

Wat kunt u doen?

Wat fijn dat u mee wilt helpen om onze gemeente een stukje schoner te maken.

Schoon Belonen

Schoon Belonen is een gezamenlijk programma dat maatschappelijke organisaties motiveert om zich in te zetten voor een zwerfafvalvrije omgeving. 

World Cleanup Day

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opschoonactie. Maar liefst 180 landen doen mee. Wij in Nederland natuurlijk ook. Helpt u mee de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven?