GFE-zuilen voor hoogbouw

Op dit moment kunnen inwoners die in hoogbouw wonen (flat, appartement of bovenwoning) nog niet hun Groente- Fruit en Etensresten (GFE in het kort) scheiden. Dit gaat er wel komen! We plaatsen speciale GFE-zuilen naast de bestaande ondergrondse containers voor restafval.

Wanneer komen de GFE-zuilen?

In het totaal komen er maar liefst 260 GFE-zuilen. Deze plaatsen we tussen eind maart en 1 juli 2022. Wie dat precies gaat doen, is nog niet bekend, omdat AREA hiervoor een Europees aanbestedingstraject moet doorlopen en dat duurt al snel enkele maanden. Op deze pagina houden we u op de hoogte van het aanbestedingstraject en welke leverancier heeft gewonnen en hoe het gaat met het plaatsen van de GFE-zuilen. Binnenkort plaatsen we al wel borden op de plekken waar de zuilen komen te staan.

Gratis Bio-box

Als de GFE-zuilen er staan, krijg u ook een gratis bio-box met een rolletje biozakjes. Zo kunt u thuis makkelijk uw GFE-afval scheiden en meenemen naar de GFE-zuil. Al het GFE-afval is gratis. En omdat het GFE-afval niet meer met het restafval meegaat, hoeft u ook minder vaak een afvalzak met restafval in bestaande ondergrondse container te doen. Zo kunt ook u minder betalen voor de afvalstoffenheffing.

Tien keer gratis  

Inwoners van hoogbouw mogen in het jaar 2022 tien keer gratis restafval in de ondergrondse container doen. Dit aantal is voor iedereen gelijk en het maakt hierbij niet uit wanneer bij u de GFE zuil wordt geplaatst. Het is een eenmalige vergoeding tot de GFE zuilen er allemaal staan. In februari 2023 krijgt u de definitieve aanslag van afvalstoffenheffing. Hier staat ook de eenmalige vergoeding op.