Aanmelden stemburealid

Beschrijving

Wilt u helpen als stembureaulid bij verkiezingen? Aanmelden kan op deze pagina. Voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschap kunt u zich aanmelden voor woensdag 15 en donderdag 16 maart 2023.

Wat doet een stembureaulid?

Als stembureulid zorgt u samen met de andere leden van het stembureau ervoor dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen. Een lid van het stembureau richt het stemlokaal in, controleert de indentiteit van kiezers en de stempassen. Houdt u toezicht op het stemproces in de stemhokjes en op de stembus. Na sluitingstijd van het stembureau helpt u de tellers mee met het tellen van de stemmen.

Benoemingsbrief

Alle stembureauleden, voorzitters en tellers die benoemd worden voor de verkiezingen op ontvangen een benoemingsbrief van team Verkiezingen. Het kan ook zijn dat u als reservelid wordt benoemd. Dit hangt af van het aantal stembureauleden dat de gemeente nodig heeft voor de komende verkiezingen. 

Aanvragen

Met u online aan als stembureaulid. U kunt zich aanmelden met- of zonder DigiD. Het voordeel met DigiD is dat al uw gegevens van te voren al zijn ingevuld.  

Voorwaarden

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U kunt werken onder druk
  • U werkt nauwkeurig
  • U kunt goed samenwerken

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker