2 leden voor de Bomenadviescommissie

Over de vacature

Openingsdatum
2 april 2024
Sluitingsdatum
21 april 2024
Vakgebied
Bestuurlijk, Stedelijk gebied en Landschap
Opleidingsniveau
HBO

Heb jij een brede blik op bomen? Dan is de Bomenadviescommissie op zoek naar jou!

Voor het college B&W en de gemeenteraad van de gemeente Emmen zijn wij op zoek naar:

2 leden voor de Bomenadviescommissie

Wie zijn wij?

De Bomenadviescommissie heeft als taak de bestuursorganen van de gemeente Emmen te adviseren over beslissingen met betrekking tot ontheffingsaanvragen van de Bomenverordening 2011.

De commissie bestaat uit drie personen die, afhankelijk van het aantal aanvragen, eens in de 4 tot 6 weken bijeenkomen. Een vaste voorzitter leidt de commissie, en een ambtelijke secretaris ondersteunt hen. Zittingen vinden meestal plaats op maandag of woensdag om 13.30 uur.

Als lid van de commissie ben je onafhankelijk en je mag geen lid zijn van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, of andere gemeentelijke commissies. Je mag ook geen dienstverband hebben met de gemeente Emmen.

Dit is wat je gaat doen

De functie van de leden omvat het gezamenlijk adviseren over ontheffingsverzoeken voor het kappen van bomen die zijn geregistreerd als monumentaal of waardevol en/of onderdeel van een waardevolle houtopstand, waarbij ze mogelijk onderzoek kunnen uitbesteden. Het uitgangspunt is dat ze in eerste instantie zelf zoveel mogelijk onderzoek doen.

Wat breng je mee?

Je hebt affiniteit met de groene leefomgeving in de gemeente Emmen en de invloed van bomen op de plaatselijke cultuurhistorie. Daarnaast beschik je over minimaal een HBO werk- en denkniveau, heb je enige ervaring met onderzoek, voel je je betrokken bij het openbaar bestuur en de maatschappij, heb je kennis van belangrijke beleidsterreinen van de gemeente Emmen en ben je in staat voldoende tijd te besteden aan het beoordelen van aanvragen. Bij voorkeur ben je een boomtechnisch deskundige en/of heb je een achtergrond in stedenbouw.

Vergoeding

Je ontvangt een vergoeding van € 151,20 per vergadering op basis van het rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie over deze vacature en de werkwijze van de Bomenadviescommissie kun je na 15 april contact opnemen met Marc Bartelds (adviseur stedelijke ecologie) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Heb je interesse?

Zie jij jezelf als lid van de Bomenadviescommissie? Reageer dan vóór 22 april a.s. Je kunt je motivatiebrief richten aan Vincent Fennis.

De gesprekken staan gepland in week 19.

Chat met een medewerker