Volkstuinen

Volkstuinen

 

In Emmen zijn dertig volkstuinencomplexen. De gemeente wil graag de ruimte geven aan volkstuinen en samenwerken met de diverse verenigingen.

Sociale functie
Groente, fruit en kruiden, of toch liever een tuin met heesters en rozen. Volkstuinen zijn er in vele vormen en maten. Ze zijn belangrijk voor de bewoners van de gemeente Emmen en niet alleen vanwege de vitamientjes. Ook de sociale functie van een tuintje mag niet vergeten worden. Daarom onderstreept de gemeente het belang deze tuintjes. De gemeente Emmen verhuurt volkstuincomplexen aan buurtverenigingen of volkstuinverenigingen. Ook rechtstreekse verhuur aan particulieren is mogelijk.

Huurprijs
De huurprijs van een volkstuin die rechtstreeks van de gemeente wordt gehuurd is bepaald op € 13,00 per 100 m² per jaar (2015). Verenigingen hanteren hun eigen huurprijs, hierin zitten vaak ook water en servicekosten.

Interesse?
Heeft u interesse in een eigen volkstuin? Voor meer informatie neemt u contact op met Mirel Lambers op tel. 14 0591.

Aanvragen of opzeggen
Volkstuinen dienen altijd schriftelijk aangevraagd en opgezegd te worden. Als u een volkstuin wilt huren dan kunt u contact opnemen met de afdeling Dorpen en Wijken. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een volkstuinvereniging. Bijgaand een overzicht (pdf)  (17.01 KB)(Lees voor)van de locaties en de contactpersonen.

Bij het Klant Contact Centrum kunt u het boekje 'Kijk op volkstuinen' ophalen. Hierin staat allerlei informatie over het houden van een volkstuin.