Over Emmen

De gemeente Emmen

De gemeente Emmen bestaat uit de stedelijke kern Emmen en verschillende omringende dorpen, ieder met hun eigen karakter. Bij elkaar wonen er in de gemeente bijna 108.000 mensen en beslaat de gemeente 35.000 ha grond, waarmee Emmen een van de grotere gemeenten van Nederland is. Wat Emmen onderscheidt van andere grote gemeenten, is dat de gemeente een veelzijdig karakter heeft: naast de voorzieningen van de stedelijke kern, biedt de gemeente Emmen namelijk ook de rust en ruimte van de verschillende dorpen op het platteland.

Dorpen en wijken

Dorpen en Wijken

De gemeente Emmen bestaat uit de stedelijke kern Emmen en verschillende omringende dorpen. Bij elkaar wonen er bijna 108.000 mensen. Emmen behoort hiermee tot de grootste gemeenten van Nederland.

Statistiek

Emmen in cijfers

Op de gemeentelijke website kunt u een groot aantal actuele statistische gegevens van/over Emmen bekijken. Denkt u daarbij aan: geboortecijfers, bevolkingsaantallen, migratie, etc.

Emmen in beeld

Emmen in Beeld

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. U kunt daarom via onze site allerlei filmpjes bekijken aangaande de gemeente Emmen. Naast een algemene film, zijn er ook filmpjes met burgemeester Bijl en alle wethouders.