Gloednieuwe Sporthal Emmerhout klaar voor gebruik

Gloednieuwe Sporthal Emmerhout klaar voor gebruik

vrijdag 27 januari 2012

Alleen de betonnen vloer, muren en palen zijn blijven staan, verder is de sporthal aan de Houtweg 105 in Emmerhout totaal vernieuwd. Op woensdag 1 februari om 13.30 uur opent sportwethouder Bouke Arends de nieuwe sporthal. Bewoners van Emmerhout en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn.

Bezoekers kunnen woensdagmiddag de nieuwe hal bekijken, maar ook zelf actief in beweging komen. De gebruikers van de nieuwe sporthal laten zich van hun beste kant zien en geven een demonstratie of een clinic. De bouw van de nieuwe sporthal heeft de gemeente Emmen ongeveer € 2 miljoen gekost.

Tijdens de bouw moesten de scholen en sportverenigingen uit Emmerhout uitwijken naar een blaashal. Na een jaar bouwen, is de nieuwe sporthal nu helemaal klaar voor gebruik. De sporthal heeft een nieuwe ingang gekregen. Hierdoor is de toegang naar de sporthal sociaal veiliger geworden. Daarnaast is er een nieuw dak op gekomen en zijn er nieuwe kleedkamers gebouwd, onder het nieuwe winkelcentrum waar momenteel aan gebouwd wordt. Ook ligt er een nieuwe kunstof vloer in de sporthal.

Vanuit de kantine, die gerund wordt door voetbalvereniging EHS’85, kunnen toeschouwers door een glazen wand op de sportvloer kijken. De sporthal kan met behulp van wanden in drie delen verdeeld worden, zodat er meerdere groepen tegelijk kunnen gymmen of sporten.

Na de officiële opening om 13.30 uur is er voor alle bezoekers de mogelijkheid om de sporthal te bekijken, iets te drinken in de nieuwe kantine, deel te nemen aan een van de clinics of te kijken bij demonstraties die aangeboden worden door diverse sportverenigingen. De feestelijke middag eindigt om 17.00 uur.